email Contact  ________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's

 

Bezoek clubs aan de "Ark van Noach"
De clubs hebben de ark van Noach bezocht. Hier de foto's

Over de Ark

In 2005 begon de Noord-Hollandse aannemer Johan Huibers eigenhandig met het bouwen van een replica van de Ark van Noach. In 2007 gingen de deuren van de ark open. De geschiedenis van deze nieuwe ark is heel bijzonder. Huibers: "In 1992 kreeg ik een droom. Ik zag Nederland verdwijnen onder een enorme water massa, vergelijkbaar met de tsunami in Zuidoost-Azië. Best heftig natuurlijk."

Toch verwacht Huibers geen nieuwe zondvloed. Hij ziet het als zijn opdracht om het Bijbelverhaal dicht bij de mensen te brengen, via de ark. "Visueel wil ik mensen bijbrengen hoe de ark er uit zag, om zo het verhaal meer tastbaar te maken voor mensen die geloven, maar ook voor mensen die niet geloven."

Johan Huibers heeft vooral de kinderen op het oog. Want het verhaal van Noach is juist voor kinderen zo boeiend, omdat er dieren in voorkomen. In de ark zelf staan veel plastic modellen van dieren die levensecht zijn. Ook kunnen kinderen films bekijken en door een tentoonstelling met bijbelse taferelen lopen.

Veertien jaar nadat Johan de droom had gehad, begon hij met de bouw, in juni 2005. Zijn ark is in de lengte de helft van die van Noach; circa zeventig meter in plaats van honderdveertig. De ark is gebouwd op een duwbak. Met behulp van een sleepboot zal de ark door Nederland varen.

Investering
Hij heeft er inmiddels 1.000.000 euro in geïnvesteerd. Geld dat Huibers van de bank heeft geleend, met als onderpand een paar bedrijfspanden die hij bezit. Hij hoopt met de toegangsprijs een deel van die kosten terug te krijgen. Het overige geld wordt geïnvesteerd in de bouw van de Ark op ware grootte waarvan de bouw inmiddels begonnen is. (Voor info ga naar http://tweedearknederland.wordpress.com/)

Van acht tot vijf uur en zes dagen per week werkte Johan aan de bouw van ark. In zijn eentje, geassisteerd door zijn zoon Roy. In een interview zei hij: "Personeel kan nooit met dezelfde drive werken aan dit project. De manier waarop ik werk, het impulsieve, kan ik personeel ook niet aandoen. Ze zouden gillend weglopen." Op zaterdagen zijn er mensen geweest die vrijwillig hebben meegewerkt en vlak voor de opening zijn de eerste personeelsleden aangenomen.

Toekomst
De ark heeft enkele maanden in Schagen gelegen en vele duizenden mensen hebben de boot bezocht. Vanaf 29 augustus tot en met 29 oktober heeft de ark in Rotterdam gelegen. Hier bezochten meer dan 52.000 mensen de ark. Daarna, in Sliedrecht, had de Ark ook rond de 50.000 bezoekers. Momenteel worden de plannen voor een Ark op ware grootte realiteit, een Ark die ook op een duwbak gebouwd zal worden en waarvan de bouw mogelijk in Sliedrecht zal plaatsvinden. De bouw aan deze Ark zal ongeveer vier tot vijf jaar in beslag nemen.
Deze ark zal internationaal moeten gaan varen en Europese havens aandoen.

Noach

Noach bouwt een grote ark
Daar midden op het land
Iedereen vraagt zich nu af
Waar zit toch z’n verstand

Noach, wat mankeert er aan
Wat ben je hard aan ’t werk
Een boot komt hier niet van de grond
Of ben jij soms zo sterk

Daarom roept hij met een stem
Die ieder horen moet
God heeft jullie kwaad gezien
Hij stuurt een grote vloed

Water komt er overal
Totdat je niets meer ziet
Wie zich niet tot God bekeert
Die overleeft het niet

Noach, hoe kan dat bestaan
Zoiets gebeurt hier niet
Mensen, kom, we vieren feest
Geen God die ’t ons verbiedt

Lange jaren gaan voorbij
Toen kwam de laatste dag
Water stroomde overal
Totdat je niets meer zag

Maar de ark dreef in het rond
Het water droeg de boot
Noach werd door God gespaard
Voor een gewisse dood

Noach heeft op God vertrouwt
Die honderdtwintig jaar
Want hij wist, als God iets zegt
Dan handelt hij ernaar (2x)