email Contact 

 

Glas in lood

Het idee achter de glas- in- lood ramen.

Omstreeks mei 2006 is het plan om glas-in-lood ramen te plaatsen in de Sionskerk in werking gesteld. Vanuit de activiteitencommissie ontstond het idee om in de halfronde bovenramen een kerkelijke afbeelding of symboliek te plaatsen. Het idee werd geopperd om het ontwerp van deze ramen uit handen te geven aan een tweetal “creatievelingen” binnen de gemeente. Na overleg met de commissie zijn we met de ruwe ideeën  aan de slag gegaan. Een aantal weken later zijn de uiteindelijke resultaten ambachtelijk vervaardigd in een Tsjechisch bedrijf. Volgens ons mag het eindresultaat er  wezen!

Hieronder ziet  u de afbeeldingen van de nieuwe glas- in- lood ramen in de Sionskerk. Naast elke figuur is een korte uitleg gegeven over het vormgebruik en de betekenis hiervan met betrekking tot de kerkelijke symboliek. Voor elk raam geldt dat de gebruikte kleur correspondeert  met de liturgische kleur van het kerkelijk jaar.

Hieronder een woord van dank van Rieneke Woelderink en Mark Schlepers  die hebben meegewerkt aan het tot stand komen van dit project:
We willen de activiteitencommissie en een ieder die een steentje bijgedragen heeft bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen in dit project. Rieneke en ik vonden het een eer om zoiets ‘blijvends’ te kunnen betekenen voor de kerk. We hebben er tevens met veel plezier aan gewerkt.

klik op de fotos voor een vergroting.

Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS